De sju viktigaste supply chain- och logistik-mässorna 2018

3 min läsning

Tags: Blogg, Branschnyheter, Tips & Tricks

Julia Hallin   20 februari 2018


Supply chain och logistik events och konferenser 2018

Innehåll

  1. Logistik & affärssystem
  2. PLAN-konferensen
  3. Ecommerce + Shop Tech
  4. Logistiikka
  5. Supply Chain Conference
  6. Transport og Logistikk
  7. Logistik & Transport

På jakt efter de senaste trenderna inom supply chain management och logistik? Är behovet av nya lösningar skriande? Vi har samlat sju av de populäraste mässorna i Norden under 2018. Oavsett om du vill hålla dig ajour med den senaste tekniken, bredda nätverket, eller hitta den optimala lösningen till din verksamhet, kommer dessa arrangemang erbjuda möjligheter!

Logistik & affärssystem

21 mars, Värnamo

Besök Gummifabriken i Värnamo för att gå på seminarium och hitta rätt bland affärssystemen. Det bjuds på föreläsningar, demouppvisningar och ett djupdyk i årets tema som är ”digitalisering”. Varför sker denna omvandling just nu och vad innebär det egentligen? Dessa frågor och många andra kommer besvaras av Jonas Hammarberg, författare till bästsäljaren ”Get Digital or die trying”.
www.affarssystem.nu

PLAN-konferensen

17-18 april, Örebro

Interaktiv konferens där besökare får möjlighet att spela Lean-spelet där man som deltagare får vara med om resan att gå från en traditionell produktionsprocess till Lean-verksamhet. Ett annat spel som erbjuds är supply chain-spelet ”The fresh connection” där man genom strategi och taktik lär sig navigera i en finansiell kontext. I övrigt bjuder konferensen på spännande föredrag med välkända ansikten från näringslivet – bland andra Fabian Bengtsson, ägare NetOnNet, som kommer tala om digitalisering av hemelektronik, samt Dr. Lars Hultèn från Swisslog som kommer behandla logistik-automatisering och teknikens möjligheter.
www.plan.se/konferens_2018/

Ecommerce + Shop Tech

18 – 19 april 2018, Kistamässan Stockholm

Mässan som rör handel. Besökaren kommer i kontakt med ämnesområden av minst sagt skiftande karaktär. Här finns de senaste tekniklösningarna för e-handel, influencer marketing-produkter och personalhanteringssystem, bara för att nämna några axplock. Den gemensamma nämnaren är att alla områden är väsentliga för affären. Den här mässan besöks av alla som har behov av att förkovra sig i marknadsföring, betalningslösningar, affärssystem, eller ren och skär logistik.

www.easyfairs.com/sv/ecommerce-shop-tech-2018

Logistiikka

Materials Handling and Logistics Trade Fair for Professionals

12-13 september, Tampere Finland

Finlands viktigaste sammankomst inom logistik, intern logistik, material- och lagerhantering. Här samlas experter och yrkesverksamma från hela Finland för att förkovra sig i de senaste produkterna och lösningarna som marknaden har att erbjuda.
www.logistiikkamessut.fi/fi/

Supply Chain Conference

5-6 september, Stockholm

Konferens med kunskap I fokus, där man för I år har utökat antalet kurstillfällen! Utbildningar varvas med intressanta föredrag. Här spetsar man öronen när talare från några av de mest tongivande företagen inom respektive bransch äntrar scenen. Årets tema är analys av begreppet outcome och vilken roll talang har bland professionella supply chain-medarbetare.

www.optilon.se/event/supply-chain-conference/

Transport og Logistikk

22-23 oktober, Oslo

I år är det transportköparna som står I rampljuset. Fokus kommer ligga på lönsamhet och kostandsreduktion hälsar projektledare Jo Eirik Frøise, som för övrigt inte skräder med orden när han hävdar att årets mässa blir den bästa någonsin i dess 59-åriga historia.
www.konferanse.info

Logistik & Transport

5-7 november, Svenska mässan Göteborg

Nordens ledande event när det kommer till Logistik och transport. Utställare och besökare från vitt skilda branscher samsas på Svenska mässans jättelika yta. Oavsett om man är på jakt efter den senaste tekniken eller för att nätverka med kunder och branschkollegor är det här det givna tillfället.

Var tredje år utökas mässan, och i år är det dags igen. Ett område för truckar och lagerlösningar kommer finnas för visning. Fokusområdet i år kommer vara intern logistik.
www.logistik.to

För mer inspiration och tips på hur 2018 blir ett lyckat år, läs vår bloggpost om Logistik och Supply Chain-trender 2018.